Recept

Hamburgerbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Waarom maak je eens niet zélf de broodjes voor bij je burger?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, de kristalsuiker en de gist in een mengkom. Voeg het water, de melk, zonnebloemolie en het zout toe en meng alles tot een mooi elastisch deeg: 10 minuten in de keukenrobot of 20 minuten met de hand. Kneed het nadien nog even na met de hand op een met bloem bestoven werkblad.

  2. 2

    Vet een hoge kom in met zonnebloemolie en leg het deeg erin. Leg er een vochtige handdoek over en laat het deeg 1 uur rijzen.

  3. 3

    Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Haal de handdoek van de kom met het deeg en sla de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg in 12 mooie bolletjes en duw ze een beetje plat. Leg de deegbolletjes op de bakplaten, leg er opnieuw een vochtige handdoek over en laat ze nog zo’n 45 minuten rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de deegbolletjes met een borsteltje met het mengsel. Bestrooi ze met de sesamzaadjes.

  5. 5

    Bak de hamburgerbroodjes zo’n 18 à 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburgerbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!