Rundertartaar met avocado en granaatappel
bereiding
-
1
Snij het vlees in heel kleine blokjes. Spoel het chilipepertje en hak het jn. Meng het vlees en de chili in een grote kom en besprenkel met 3 el olijfolie, de sojasaus en de worcestershiresaus. Laat 15 minuten marineren.
-
2
Spoel de koriander en hak de blaadjes grof. Hou 1 el apart en meng de rest met het vlees, kruid met peper en zout.
-
3
Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met limoensap. Meng er de granaatappelpitjes en de rest van de koriander naar smaak door.
-
4
Verdeel de tartaar met een hoge serveerring over 4 borden. Vul de ring voor de helft met vlees, en leg daarop het avocadogranaatappelmengsel. Werk af met grof zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie.