Miniloempia's met gehakt, feta en kriekensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en snipper de tijm en de rozemarijn. Bak het gehakt rul in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de tijm en rozemarijn. Brokkel de feta over het gebakken gehakt en meng.
-
2
Maak nu de loempia's. Schep 1/8 van het feta-gehaktmengsel op het midden van een vel brickdeeg. Vouw het vel toe, plooi de kantjes naar binnen en rol verder op tot een mooie loempia. Klop de eidooier los en bestrijk de loempia's ermee. Schik de loempia's op een bakplaat en bak ze in 10 minuten goudbruin in de oven.
-
3
Verwarm de krieken in een pan. Meng het vanillepuddingpoeder met enkele eetlepels koud water en roer dit mengsel door de krieken zodat de saus een beetje bindt.
-
4
Serveer de loempia's met de kriekjes en bestrooi indien gewenst met geschaafde amandelen.