Rijstpap met kokosmelk en gepocheerde peer
bereiding
-
1
Pocheer de peren. Zet een pan op het vuur met 500 ml water, de suiker, het vanillestokje (opengesneden), de fijngehakte gember, de steranijs en de kruidnagel. Breng aan de kook en laat zo'n 10 minuten zacht sudderen. Snij de peren in kwartjes en kook ze in 10 minuten gaar in de siroop.
-
2
Bereid intussen de rijstpap. Snij de citroengrasstengels overlangs in twee. Doe de kokosmelk en de melk in een pan en voeg de rijst toe, samen met het citroengras en de suiker. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer heel regelmatig om om aanbranden te voorkomen.
-
3
Haal de pan van het vuur, verwijder het citroengras en meng de eidooier door de rijstpap. Verdeel de rijstpap over 6 kommetjes en schik er een stukje peer op. Bestrooi met de bruine suiker en serveer meteen.