Mince pie
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de zachte boter tot je een kruimelig mengsel krijgt. Voeg het water toe en kneed tot een mooie deegbol. Rol het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Maak intussen de vulling. Meng het gehakt met de porto, de appelstukjes, gedroogde veenbessen en gedroogde abrikozen.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit met wat bloem. Steek er rondjes uit en leg ze in de muffinvorm. Vul ze voor 2/3de met de gehaktmengeling. Steek sterretjes uit van het deeg en leg die op de gehaktmengeling. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eitje met behulp van een borsteltje. Bak de mince pies zo’n 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.