Seldervelouté met gerookte makreel
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij de stengels en de bladeren fijn.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de uien toe en bak ze zacht en glazig. Voeg de selder, de selderblaadjes en de aardappelblokjes toe en bak ze kort mee. Giet er de groentebouillon bij en breng alles aan de kook. Laat op een zacht vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.
-
3
Mix de soep tot een gladde velouté. Voeg de melk toe en roer goed door. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog een paar minuten sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
4
Serveer de velouté in kommen, werk ze af met stukjes gerookte makreel en enkele plukjes dille. Druppel er nog wat extra olijfolie over en kruid extra met peper van de molen.