Kalkoenborst gevuld met hazelnoten en peperkoek
bereiding
-
1
Verwijder de harde topjes van het witloof. Leg de stronkjes in een pan en meng er de roomboter, suiker en balsamicoazijn onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet de pan op een matig vuur en laat afgedekt op een zacht vuur karameliseren en garen.
-
2
Leg de kalkoen op de snijplank en snij in de lengte met een scherp mes tot bijna aan het einde. Kruid met peper en zout. Hak de hazelnoten en rozijnen zo fijn mogelijk en meng er de verkruimelde peperkoek, spekblokjes en grove mosterd door.
-
3
Verdeel de vulling over de kalkoenfilet en rol zo strak mogelijk op. Bind vast met keukentouw. Schroei rondom dicht in een pan in olie en leg in een ovenschaal. Gaar 30 minuten in de oven.
-
4
Neem de kalkoen uit de oven, verwijder het keukentouw, snij voorzichtig in dunne plakken en serveer met het gekarameliseerde witloof.