Met gerstrisotto gevulde pompoen
bereiding
-
1
Laat de droge gerst een halve dag wellen in een ruime kom met koud water. De korrels zullen veel water opslorpen en minstens de helfst zwaarder worden. Laat nadien uitlekken.
-
2
Snij de pompoen doormidden. Lepel er de zaadjes uit. Kruid met komijnpoeder, kaneel, peper en zout. Gaar 45 minuten in de oven.
-
3
Pel en snipper de uien en de knoflook. Stoof glazig in olie. Roer de gerst eronder. Laat een paar minuten meestoven op een zacht vuur. Schep de groentenbouillon bij de gerst. Gebruik 2 delen bouillon op 1 deel gerst. Laat afgedekt 25 minuten stoven zonder te roeren.
-
4
Breng de gerstrisotto op smaak met geraspte parmezaan, boter, peper en een beetje grof zeezout.
-
5
Haal de pompoen uit de oven. Vul de ene helft met de risotto en leg de andere erbovenop. Maak vast met touw en zet nog 10 minuten in de oven.
-
6
Maak de salieboter. Smelt de boter in de pan, voeg de salie en tijm toe en laat even stoven. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de gevulde pompoen met salieboter.