Recept

Winterse vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het brood in een mixer. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak- king. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan, voeg het broodkruim, de kno ook, 4 ansjovisjes en de chilivlokken toe. Bak 3 à 5 minu- ten of tot het broodkruim mooi goudgeel en krokant is. Zet opzij.

  2. 2

    Was de boerenkool en snij in stukken. Blancheer en laat uitlekken. Spoel de venusschelpen grondig onder koud stromend water. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan en fruit de kno ook, de rode peper, de peterseliestengels drie minuten met
    4 ansjovisjes.

  3. 3

    Voeg de venusschelpen en de wijn toe en laat afgedekt 3 à 5 minuten koken of tot de schel- pen open zijn. Doe de boter en de peterselieblaadjes in een andere pan en meng. Voeg de afgegoten pasta erbij en besprenkel met citroensap.

  4. 4

    Doe de pasta en de kool bij de vongole samen met het citroensap en wat van het pastakookvocht.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden, en werk af met geroosterd broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterse vongole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!