Winterse vongole
bereiding
-
1
Verkruimel het brood in een mixer. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak- king. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan, voeg het broodkruim, de kno ook, 4 ansjovisjes en de chilivlokken toe. Bak 3 à 5 minu- ten of tot het broodkruim mooi goudgeel en krokant is. Zet opzij.
-
2
Was de boerenkool en snij in stukken. Blancheer en laat uitlekken. Spoel de venusschelpen grondig onder koud stromend water. Verwarm 1 el ansjovisolie in een pan en fruit de kno ook, de rode peper, de peterseliestengels drie minuten met
4 ansjovisjes. -
3
Voeg de venusschelpen en de wijn toe en laat afgedekt 3 à 5 minuten koken of tot de schel- pen open zijn. Doe de boter en de peterselieblaadjes in een andere pan en meng. Voeg de afgegoten pasta erbij en besprenkel met citroensap.
-
4
Doe de pasta en de kool bij de vongole samen met het citroensap en wat van het pastakookvocht.
-
5
Verdeel de pasta over de borden, en werk af met geroosterd broodkruim.