Recept

Cataplana

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cataplana, een visstoofpot op basis van verse vis en zeevruchten, is dé signature dish van de Portugese Algarve. Ook de typische pan waarin de visschotel bereid wordt, noemt men een cataplana. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen en vongole grondig. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snij de chorizo in plakjes. Spoel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Bak de chorizo 3 minuten in een droge pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Verhoog het vuur en voeg de tomaten- en paprikablokjes toe. Roerbak 2 minuten. Giet er de wijn en de visbouillon bij. Voeg de laurier, de rozemarijn, het paprikapoeder, peper en zout toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Doe er de garnalen, de mosselen, de vongole en de vis bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten op hoog vuur koken. Serveer met de partjes citroen. Lekker met brood of rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cataplana

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!