Makreel met appel, aardpeer en bessenvinaigrette
bereiding
-
1
Doe de bosbessen in een pan met de azijn, de olijfolie en de suiker. Kook tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur. Zet opzij.
-
2
Schil 4 aardperen en 2 appelen, snij in stukken en laat ze stoven tot een compote. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij het zuurdesembrood in dunne sneetjes. Toast of bak ze krokant.
-
4
Bak de vis lets in boter op de velkant bruin, kruid met peper en zout, draai om en laat nog 2 à 3 minuten verder garen.
-
5
Snij de overige aardperen en appelen met een mandoline in interdunne schijven. Lepel een beetje compote op elk bord, schik de vis ertegen, dresseer de carpaccio van appel en aardpeer errond, werk af met een sneetje toast en lepel wat lauwe bessenvinaigrette erover. Garneer met paarse cress.