Napolitaanse ijsmuffins
bereiding
-
1
Doe de koekjes in afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over tot de koekjes verkruimeld zijn. Klop de slagroom stijf met twee eetlepels poedersuiker. Meng de koekjeskruimels met de slagroom. Smelt de chocolade au bain-marie met een sterke koffie en voeg er de sinaasappellikeur aan toe. Roer glad en laat afkoelen.
-
2
Roer er één voor een de eierdooiers door. Klop de eiwitten stijf en spatel door de chocoladecrème.
-
3
Leg cupcakepapiertjes in een cupcakevorm. Lepel eerst wat van de koekjescrème op de bodem, dan een lepel van de chocoladevulling en opnieuw wat van de koekjescrème tot aan de rand van de vormpjes. Dek af met vershoudfolie en zet ten minste 3 uur in de diepvries.
-
4
Haal 10 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en verwijder de papiertjes, leg de ijsmuffins op bordjes en werk af met vers fruit en cacaopoeder.