Kaiserschmarrn voor de wintersporters
bereiding
-
1
Week de rozijnen in de rum, minimaal 30 minuten.
-
2
Meng de eidooiers, de melk, de bloem en de suiker tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
-
3
Laat een klont boter smelten in een pan met antiaanbaklaag, giet de helft van het beslag in de pan in een laag van ongeveer 2 à 3 cm. Laat kort bakken.
-
4
Lepel de rozijnen uit de rum en verspreid ze over het beslag. Laat op een zacht vuur onder deksel 5 à 7 minuten verder bakken. Draai de koek om.
-
5
Verdeel de koek met een spatel in stukken en laat nog 3 minuten verder bakken. Haal uit de pan en herhaal met de andere helft van het beslag.
-
6
Doe de kaiserschmarrn op een serveerschaal, besprenkel met de rum van de rozijnen en bestrooi royaal met bloemsuiker.