Kaiserschmarrn voor de wintersporters

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Week de rozijnen in de rum, minimaal 30 minuten.
     

  2. 2

    Meng de eidooiers, de melk, de bloem en de suiker tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

  3. 3

    Laat een klont boter smelten in een pan met antiaanbaklaag, giet de helft van het beslag in de pan in een laag van ongeveer 2 à 3 cm. Laat kort bakken.

  4. 4

    Lepel de rozijnen uit de rum en verspreid ze over het beslag. Laat op een zacht vuur onder deksel 5 à 7 minuten verder bakken. Draai de koek om.

  5. 5

    Verdeel de koek met een spatel in stukken en laat nog 3 minuten verder bakken. Haal uit de pan en herhaal met de andere helft van het beslag.

  6. 6

    Doe de kaiserschmarrn op een serveerschaal, besprenkel met de rum van de rozijnen en bestrooi royaal met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!