Kaiserschmarrn met rozijntjes
bereiding
-
1
Week de rozijnen 10 minuten in een bodempje rum. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een ruban. Voeg de melk en een klontje gesmolten boter toe. Zeef er ten slotte de bloem en het snuifje zout boven en meng tot een glad beslag.
-
2
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Verhit wat boter in een pan en lepel er 1/3 van het beslag in. Giet de rozijntjes af en strooi een handvol op de pannenkoek in de pan. Laat de pannenkoek afgedekt op een zacht vuur garen en draai hem dan voorzichtig om. Bak de pannenkoek ook enkele minuten op de andere kant. Gebruik een siliconen spatel om de dikke pannenkoek in stukken te snijden. Laat de stukken pannenkoek dan nog even bakken.
-
3
Herhaal met de rest van het beslag en de rozijnen.
-
4
Bestrooi de Kaiserschmarrn met poedersuiker en serveer.