Pulled pork sandwich met zoete aardappel
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de barbecuesaus met 230 ml water en laat even opkoken.
-
2
Leg het varkensvlees in het mengsel, en bedruip het vlees met de saus.
-
3
Leg het vlees op de barbecue en grill het op een zacht vuur in 7 tot 8 uur gaar. Tip: zet een terracotta bloempot over het vlees om het zachtjes gaar te stomen. Met een thermometer controleer je de temperatuur.
-
4
Wikkel de zoete aardappelen ongeschild in aluminiumfolie en laat ze het laatste uur mee garen, in de kolen van de barbecue.
-
5
Lepel de zoete aardappels uit hun schil en plet ze met een vork tot puree. Trek met behulp van twee vorken het gare vlees in draadjes.
-
6
Snij de broodjes open, bestrijk ze met de puree van zoete aardappel. Schep daarop wat pulled pork en werk af met een handje winterpostelein.
-
7
TIP: werk voor dit gerecht best met kokosbriketten, die geven het gelijkmatigste hun warmte af én branden langer dan de klassieke houtskool.