Kruidenpanzanella met witte spitskool, tomaten en lente-ui
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster het brood goudbruin en krokant in de oven.
-
2
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snij in de helft of de grotere in partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Maak de spitskool schoon en snipper superfijn.
-
3
Spoel de rozemarijn en de tijm en hak grof. Pers het sap van de citroen en meng samen met 2 el olijfolie en de gehakte tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Maak een salade van alle groenten en meng het brood eronder. Spoel de peterselie, de bieslook en het basilicum? Strooi over de salade. Rasp er nog wat citroenschil over voor een frisse toets. Serveer meteen.