Varkenshaasje met hoisinsaus en gepekelde groentjes
bereiding
-
1
Maak eerst de hoisinsaus. Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm al roerend alles op. Laat 5 minuten doorkoken en laat afkoelen tot gebruik.
-
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de paprika’s en de courgettes en verwijder de zaadlijstjes. Maak de wortelen schoon. Snij de drie groenten in heel fijne reepjes.
-
3
Doe 200 ml water, sushiazijn, suiker, chilivlokken en korianderzaad in een kookpot. Kook 5 minuten goed door. Giet over de fijngesneden groentjes en laat een paar uur marineren.
-
4
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin het varkenshaasje rondom rond bruin. Rasp de gember en smeer het varkenshaasje in met hoisinsaus en gember. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven 170°C. Borstel na 10 minuten de marinade opnieuw over het stuk vlees. Serveer met rijst, partjes limoen en verse koriander.