Tarwesalade met groene asperges
bereiding
-
1
Kook de tarwegraantjes volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen.
-
2
Maak het lente-uitje schoon en snipper in ringen. Hak de dille en peterselie jn. Spoel de munt, pluk de blaadjes en snij die in reepjes. Meng de graantjes met de kruiden en de lente-ui. Breng op smaak met het citroensap en de geraspte schil, wat olie, peper en zout.
-
3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak er de asperges beetgaar in.
-
4
Spoel de tomaatjes en snij ze in partjes. Serveer de tarwesalade met de asperges en tomaatjes.
Met een frisse dressing
Klop 120 ml Griekse yoghurt los met het sap van 1 citroen, 4 el olijfolie en 1 el mierikswortelroom. Kruid met peper en zout.