Salade met kippenreepjes, prosciutto en groene asperges
bereiding
-
1
Snij de kip in hapklare reepjes. Strooi er de cayennepeper, de kaneel, peper en zout over en zorg dat elk stukje kip goed bedekt is met de kruiden. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de kippenreepjes krokant in de pan. Laat ze afkoelen.
-
2
Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Snij de groene asperges in stukjes en blancheer ze 3 à 4 minuten, afhankelijk van de dikte, in gezouten kokend water.
-
3
Snij de prosciutto in reepjes. Meng 3 eetlepels citroensap met 5 eetlepels olijfolie, de munt en de peterselie. Kruid de dressing met peper en zout.
-
4
Doe de gemengde sla in een kom en meng er de groene asperges, de meloenbolletjes, de kippenreepjes en de prosciuttoreepjes onder. Werk af met extra munt en geef er de dressing apart bij.