Pizza bianca
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de erwtjes en de tuinbonen 1 minuut in lichtgezouten water en laat goed uitlekken. Scheur de mozzarella.
-
2
Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Pel de knofook. Spoel de waterkers en pluk de blaadjes. Mix ze met de pijnboompitten, knoflook en geitenkaas in de blender. Schenk er, onder voortdurend mixen, olijfolie bij tot de pesto romig en
glad is. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. -
3
Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk met een laagje mascarpone en bak 10 minuten in de oven. Bestrooi met de erwten en de tuinbonen, verdeel er de mozzarella over en bak opnieuw 10 minuten in de oven.
-
4
Pel de ui en snij in fijne ringen. Haal de pizza uit de oven en lepel er de waterkerspesto over. Bestrooi met de uiringen, het basilicum en zwarte peper.