Pizza bianca met sardientjes en olijven
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng de bloem met de suiker. Laat de gist oplossen in het 300 ml lauw water. Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin het gistwater. Kneed het deeg tot een geheel en voeg het zout en de olie toe. Vorm een bal en leeg de deegbal in een kom. Dek af met een vochtige doek of vershoudfolie. Laat 1 uur rijzen.
-
2
Schil de aardappelen, pel de rode ui. Snij ze met een mandoline in dunne schijfjes.
-
3
Verwarm de oven voor tot 220 à 250°C. Verdeel het deeg in 4 of 6 balletjes en rol ze uit tot zo dun mogelijke pizzabodems. Bestrijk de bodems met zure room. Verdeel er de plakjes aardappel boven. Schik er de sardientjes en de rode ui op. Bestrooi met peper en zout en leg er een handvol olijven op. Bak de pizza in 15 minuten krokant in de oven.
-
4
Haal de pizza uit de oven, controleer of de bodem mooi krokant is en werk af met enkele plukjes bladpeterselie.