Bloemkoolfrittata met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
-
2
Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Pel en pers de knoflook.
-
3
Stoof de ui en knoflook glazig in wat boter. Voeg de aardappel en bloemkool toe en stoof kort mee aan. Spoel de kruiden. Rist de blaadjes tijm en munt, hak ze jn en roer ze door de groenten. Kruid met peper en zout en schep in de beboterde vorm.
-
4
Breek de eieren in een mengkom. Klop ze los en kruid met peper en zout. Schenk ze bij de groenten. Verkruimel de geitenkaas en strooi over de frittata. Bak 25 tot 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.
-
5
Spoel de spinazie en rucola en laat uitlekken, hussel door elkaar. Druppel er een beetje olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over. Kruid met peper en zout en meng.
-
6
Serveer de frittata met de spinazie rucolasalade.