Spinazie-hamballetjes
bereiding
-
1
Hak 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn, fruit in wat boter.
Voeg er 400 g spinazie toe en roerbak enkele minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Klop 1 ei los en voeg 50 g hamsnippers, 30 g gemalen parmezaan, 2 eetlepels gehakte peterselie en 2 verkruimelde sneden wit brood (zonder korst) toe.
-
3
Voeg de spinazie toe, meng alles goed en maak er balletjes van.
-
4
Meng 50 g gemalen parmezaan met 50 g broodkruim in een kommetje.
Klop 1 ei los in ander kommetje.
-
5
Haal de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodparmezaanmengsel.
-
6
Friruur de balletjes in een viertal minuten goudbruin op 180 °C.
Serveer met een frisse salade met yoghurtdressing.