Tagliatelle à la ratatouille
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de look. Spoel de groenten, snij de courgettes en aubergines in kwartjes, de paprika in reepjes en de tomaten in partjes.
-
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook op middelhoog vuur zonder dat ze kleuren. Bak de aubergine 5 minuten omscheppend mee, voeg dan de courgette en de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaten en de Provençaalse kruiden erdoor en laat met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven.
-
3
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje, de wijn en de suiker toe en laat 10 minuten zonder deksel stoven. Breng op smaak met peper en zout en roer er de olijven door.
-
4
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta op verwarmde borden en verdeel de saus erover. Werk af met gesnipperd basilicum en peterselie en de rucola. Druppel wat olie rondom en schaaf er parmezaan over.