Everzwijnragout op z’n Italiaans met tagliatelle
bereiding
-
1
Maak de wortelen, de selder en 4 tomaten schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Hou 1 tomaat apart voor de afwerking.
-
2
Bak de everzwijnblokjes goudbruin in wat boter in een stoofpot. Haal het vlees uit de stoofpot. Doe de olijfolie in dezelfde pot en fruit de ui, de selder en de wortel in de olijfolie. Voeg het vlees terug toe en blus met de rode wijn.
-
3
Voeg het kaneelstokje, de tijm, de tomaten en de tomatenpuree toe. Laat afgedekt 1 uur stoven op een zacht vuur en roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Laat het liefst een nachtje trekken in de koelkast.
-
4
Warm het stoofpotje de dag zelf op een zacht vuur weer op. Kook de verse tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de resterende tomaat in stukjes. Serveer de ragout met de tagliatelle en werk af met de tomatenstukjes en de tijm.