Recept

Gerookte zalmspread met zuurdesemtoastjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pocheer de verse zalm in gezouten water. Laat afkoelen en maak het visvlees los met een vork. Snipper 100 gram van de gerookte zalm fijn. Snij de lente-uien in ringen. Snij met een mandoline lange fijne plakken van de komkommer. Snij de rest van de komkommer in kleine blokjes.

  2. 2

    Vermeng de gesnipperde gerookte zalm en de verse zalm met de komkommerblokjes en de lente-ui. 

  3. 3

    Roer de roomkaas met de yoghurt, mierikswortelcrème en citroensap door elkaar. Meng dit door het vis-komkommermengsel en breng verder op smaak met tabasco, worcestershiresaus, peper en zout.

  4. 4

    Toast het zuurdesembrood. Beleg de toast royaal met de zalmsalade, werk af met komkommer- en zalmplakjes, een gehalveerd kerstomaatje en wat bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gerookte zalmspread met zuurdesemtoastjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!