Vispannetje met langoustines
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en nipper de knoflook en de ui
Spoel de venusschelpen goed tot al het zand weg is.
Ontdooi de scampi's en langoustines en laat het overtollige vocht uitlekken op keukenpapier.
-
2
Fruit de knoflook en ui in hete olijfolie. Voeg de rijst toe en schep om tot de korrels glazig zijn.
-
3
Schenk de wijn erbij en roer goed om to alle alcohol verdampt is. Blus met de groentebouillon en schep om. Voeg het laurierblaadje, saffraan, paprikapoeder, peper en zout toe en zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Voeg de langoustines, scampi's en venusschelpen toe aan de rijst, schep om en zet nog 10 minuten in de oven tot de schelpjes open zijn en de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout en serveer met stokbrood.
Voorbereiding