Recept

Tagliatelle met pesto en spiegeleitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: je kunt deze pesto ook maken met bloedzuring of rucola in plaats van basilicum. 

bereiding
  1. 1

    Kook de tagliatelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Spoel de courgettes en maak er spaghetti van met behulp van een spiralizer.

  2. 2

    Maak de pesto. Maak de blaadjes los van het basilicum en doe ze in een blender of vijzel. Snipper het knoflookteentje en voeg toe. Doe er ook de geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitten bij, maal fijn en voeg olijfolie toe tot je een smeuïge pesto bekomt.

  3. 3

    Bak de spiegeleitjes in een rond vormpje, kruid met peper en zout. Roerbak de courgettini kort in een grote pan.

  4. 4

    Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de courgettini, schep er de helft van de pesto onder en verdeel over borden. Leg er telkens 2 spiegeleitjes bij, lepel er nog wat van de pesto over en werk verder af met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met pesto en spiegeleitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!