Lunchsalade met witloof en broodkrokantjes
bereiding
-
1
Hak de walnoten grof.
Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen op keukenpapier.
Snij de kaas in staafjes.
Maak het witloof schoon. Verwijder het bittere hart. Snij de stronkjes in fijne reepjes.
Schil de peren, snij ze in partjes.
Besprenkel het witloof en de peren meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Spoel de waterkers en pluk de blaadjes van de steeltjes.
-
2
Meng 3 el olijfolie, 1 el citroensap of witte wijnazijn, 1 kl vloeibare honing, peper uit de molen en fijn zeezout voor de vinaigrette.
-
3
Bak de plakjes bacon knapperig in een likje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Verdeel groenten, kaas en bacon over de borden. Lepel er wat vinaigrette over.
Werk af met walnoten, amandelen en broodkrokantjes.
Voorbereiding
Voor de vinaigrette