Lunchsalade met mosselen
bereiding
-
1
Halveer een kleine ui.
Snij een wortel en een rode paprika in stukjes.
Snij 2 trostomaten in plakjes.
-
2
Spoel de mosselen, doe ze in een diepe kookpan met de ui, wortel, paprika, korianderzaadjes en sherry-azijn. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan.
-
3
Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat. Neem de ui en korianderzaadjes weg, bewaar de meegekookte wortel en paprika en laat afkoelen.
-
4
Meng de veldsla met de tomaten, mosselgroenten en mosselen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en 1 à 2 eetlepels van het gezeefde mosselkookvocht. Kruid met peper en zout en maak er de salade mee aan. Serveer op kamertemperatuur.
Voorbereiding