Gebraden kip met tijm en appelmoes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kip binnenin met peper en zout. Steek de takjes tijm, rozemarijn en de teentjes van 1 bol knoflook in de buikholte van de kip. Laat de boter smelten en meng met de olijfolie en de honing. Bestrijk de kip met dit mengsel en leg ze in een ruime ovenschaal.
-
2
Halveer de sjalotten zonder pellen. Spoel de aardappelen, snij ze doormidden en schik ze rond de kip, samen met de tweede bol knoflook en de sjalotten. Braad de kip 60 minuten in de oven. Bedek de indien nodig met een vel aluminiumfolie zodat ze niet aanbrandt.
-
3
Maak de appelmoes. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe ze met de geraspte gember, de kardemom en het kaneelstokje in een pan, doe er een scheutje appelsap bij en stoof tot moes.
-
4
Haal de kip uit de oven, omwikkel ze met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snij de kip in stukken en dien op met de aardappelen, de sjalotten en een kommetje appelmoes.