Konijn-hotdog
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de koolsla. Snij de kolen in flinterdunne reepjes of rasp ze fijn. Pel en snipper de ui en meng met de kool. Verwarm in een sauspan de azijn, de honing en de olie. Breng op een matig vuur aan de kook. Haal van het vuur en roer er de specerijen door. Laat wat afkoelen. Giet de dressing over de koolsla, meng goed. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
-
2
Meng in een kom de tijm, de rozemarijn, de knoflook, de olijfolie, rasp en sap van de citroen en honing. Kruid met peper en zout. Giet de marinade over het konijn.
-
3
Haal de filets uit de marinade en wentel het spek errond, zet vast met een prikker. Gril ze 15 minuten, bestrijk nogmaals met de marinade, draai om laat 10 minuten verder garen of tot het spek mooi krokant is en de filets gaar zijn.
-
4
Maak de relish. Mix de augurken fijn in de blender.
-
5
Snij het stokbrood open, beleg met wat koolsla, een konijnfilet, werk af met sweet relish en gefrituurde uitjes.