Recept

Italiaanse hamburger met zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een op en top Italiaanse burger met rucola, basilicum en parmezaanse kaas. Heerlijk op een kraakvers ciabatta-broodje. 

bereiding
  1. 1

    Hak de basilicum en zongedroogde tomaatjes fijn. Meng door het gehakt en voeg de pijnboompitten en geraspte parmezaan toe. Vorm er 4 gelijke burgers van.

  2. 2

    Snij de courgette in rondjes en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze op de grillpan langs beide kanten.

  3. 3

    Bak de burgers in olijfolie goudbruin langs beide kanten. Snij de ciabatta's open en gril de snijkanten kort op de grillpan.

  4. 4

    Bestrijk beide kanten van de broodjes met de zongedroogde tomatentapenade. Leg er wat rucola en een burger op. Leg hierop de courgetteplakjes, nog wat rucola en werk af met parmezaanschilfers en de bovenkant van het broodje. Maak vast met een prikker.

  5. 5

    Bestrijk beide kanten van de broodjes met de zongedroogde tomatentapenade. Leg er wat rucola en een burger op. Leg hierop de courgetteplakjes, nog wat rucola en werk af met parmezaanschilfers en de bovenkant van het broodje. Maak vast met een prikker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse hamburger met zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!