Spruitjesquiche
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het deeg. Zeef de bloem en meng er de koude boter, 2 à 3 el water, de eidooier en een snuifje zout onder. Kneed tot een glad deeg. Verpak in vershoudfolie en leg een halfuur in de koelkast.
-
2
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder ijskoud water. Laat goed uitlekken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
3
Klop de eieren los met de room, de kaas en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Ontrol het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Rol het met de deegrol tot een grote lap. Leg het in een beboterde en bebloemde bakvorm. Verdeel er de spruitjes en appeltjes over en schenk er de losgeklopte eieren bij. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
-
5
Haal de quiche uit de oven. Hak de hazelnoten grof en bestrooi er de quiche mee.
-
6
Lekker met een salade van winterpostelein, appeltjes en geitenkaas.
Tip