Recept

Goed gevulde aardappel-spinaziesoep met worstjes en room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Schil de wortelen en snij in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit knoflook en ui. Voeg de wortelen toe en laat kort meestoven. Blus alles met de witte wijn en giet de groentebouillon erbij. Doe de aardappelblokjes in de pan. Voeg wat zout toe en breng op smaak met nootmuskaat en peper.

  2. 2

    Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken tot de wortelen en aardappelen zacht zijn. Spoel intussen de spinazie en laat uitlekken. Snij de worstjes in stukken van ongeveer 1 cm.  Doe de worst en de spinazie bij de soep en laat op klein vuur nog even pruttelen.

  3. 3

    Giet de room erbij en kruid met zout en peper. Doe de soep in een bord, garneer met gehakte peterselie en een paar druppeltjes olijfolie. Werk voor het serveren nog af met een draai van de pepermolen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Goed gevulde aardappel-spinaziesoep met worstjes en room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!