Haringen in een notenjasje met veenbessen
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Pers de sinaasappel. Spoel de veenbessen en kook ze samen met de ui, het sinaasappelsap, de appelazijn, de suiker, het snuifje kaneel en wat zout. Laat 30 minuten inkoken tot een dikke saus. Roer af en toe om. Kruid met cayennepeper en laat afkoelen.
-
2
Maak de puree. Schil de aardappelen, spoel ze en kook ze ongeveer 30 minuten in lichtgezouten water. Spoel de broccoli en snij in roosjes. Doe de broccoli de laatste 10 minuten bij de aardappelen.
-
3
Fileer de haringen, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. Snij de hazelnoten fijn en meng ze met het paneermeel. Kluts de eieren en doe de bloem in een aparte schaal. Kruid de haringen met peper en zout. Wentel de vis eerst door de bloem, vervolgens door de geklutste eieren en ten slotte door het noten-paneermeelmengsel.
-
4
Zet een pan met de geklaarde boter op een hoog vuur. Bak de vis aan beide kanten 6 tot 8 minuten goudbruin.
-
5
Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de broccoli af en plet ze met een pureestamper. Meng de boter en de hete melk eronder en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Ontvet de haringen met keukenpapier en serveer ze met de veenbessen en de puree.