Courgetti met korianderpesto, gekaramelliseerde kerstomaatjes en scampispiesje
bereiding
-
1
Pel de knoflook. Spoel de koriander en laat goed uitlekken. Doe samen met de knoflook en de andere ingrediënten voor de pesto in de blender en mix grof. Zet koel weg.
-
2
Spoel de courgettes en maak er met behulp van een spiralizer lange spaghettilinten van. Spoel de kerstomaatjes. Snipper het chilipepertje in fijne ringetjes.
-
3
Verhit olijfolie in een wok en roerbak er de courgetteslierten en chiliringen enkele minuten in. Schep ze eruit, lepel er al wat van de korianderpesto onder. Voeg de tomaatjes toe in de pan en roerbak kort. Blus ze met een flinke scheut balsamicoazijn en laat ze poffen.
-
4
Prik de schoongemaakte scampi's op spiesjes. Bestrijk met olijfolie en kruid ze met cayennepeper, currypoeder, peper en zout naar smaak. Gril ze goudbruin op de grill of op de barbecue.
-
5
Serveer de courgetti met de gepofte kerstomaatjes, de scampispiesjes en geef er nog extra korianderpesto bij. Werk af met koriander.