Spaghetti en courgetti met gegrilde kip en avocadosaus
bereiding
-
1
Snij 600 g kipfilet in reepjes. Kruid met komijn, chilipoeder, peper en zout naar smaak.
-
2
Kook 400 g spaghetti gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Plet het vruchtvlees van 1 avocado fijn en meng met 150 g roomkaas en 2 el gehakte peterselie en koriander. Breng op smaak met cayennepeper, limoensap, peper en zout. Voeg eventueel wat water toe indien de saus vloeibaarder moet zijn.
-
4
Spoel de courgette en maak er courgetti van met behulp van een dunschiller.
-
5
Bak de kippenreepjes krokant in wat olie. Haal uit de pan en bak ook de courgetti in dezelfde pan enkele minuten, tot ze beetgaar zijn. Meng de pasta met de courgetti en het avocadosausje, leg er de kippenreepjes bij en serveer met wat extra koriander.