Spaghetti met zeekraal, mosselen en tapijtschelpen
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en maak er met behulp van een spiralizer lange spaghettilinten van. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
-
2
Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng met het basilicum en de geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe aan de citroenmix.
-
3
Spoel de mosselen en de tapijtschelpen grondig. Pel en snipper het sjalotje. Fruit de sjalot glazig in een scheutje olie. Voeg de mosselen en de schelpen toe en blus met een scheutje witte wijn. Laat de schelpjes op hoog vuur, afgedekt, open koken. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
-
4
Giet de pasta af en schep er de courgetti, de zeekraal en het kookvocht door. Giet er de citroenmix - met tomaatjes - bij en schep om. Schep de pasta op een grote serveerschaal en werk af met de mosselen, tapijtschelpen en gesnipperde peterselie.
-
5
Voor 'n extra groen sausje, voeg ik nog extra bladspinazie toe.
Tip