Mosselen met tomaten- paprikasaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
2
Spoel de tomaten en halveer. Snij het kroontje uit de rode paprika’s, snij in vier, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij verder in dunne lange repen. Pel en halveer de knoflook. Pel de uien en snij in fijne ringen.
-
3
Doe de tomaten, paprikareepjes, uien, kruiden en knoflook in een ovenschaal. Doe er een scheutje olijfolie bij, kruid met peper en zout. Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar gedurende 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
-
4
Spoel intussen de mosselen in enkele keren zorgvuldig. Zet een pot op het vuur met wat olijfolie, doe de mosselen erbij, kruid met peper en zout en gaar gedurende 5 minuten afgedekt in de oven.
-
5
Haal de mosselen uit de oven en voeg bij de groenten in de ovenschaal. Werk af met enkele takjes peterselie en geef er een groen slaatje bij.