Recept

Taboulé van broccoli & bloemkool met kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Taboulé mag op Ilses tuinfeest niet ontbreken.

bereiding
  1. 1

    Hak de bloemkool en broccoli fijn in een hakmolen of blender. Rooster de zonnebloempitten, de pompoenpitten en het lijnzaad in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Meng de geroosterde zaden door de couscous van bloemkool en broccoli. Voeg de rozijnen, gedroogde cranberries en walnoten toe. Breng op smaak met citroensap en maïsolie, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de kipfilet in repen. Rijg ze op satéstokjes. Klop het ei los in een kommetje. Doe de panko met de parmezaan en wat peper en zout in een ander kommetje.

  4. 4

    Wentel de kipspiesjes eerst door het ei en daarna door de panko-mengeling. Verhit de boter en olie in een pan en bak de spiesjes krokant aan beide kanten.

  5. 5

    Serveer de couscous met de spiesjes en rucola. Sprenkel er nog wat olie over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé van broccoli & bloemkool met kipspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!