Laagjescake met blauwe bessen en aalbessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en laat wat afkoelen. Klop de eieren met de suiker tot een dikke witte massa. Roer er de gesmolten boter en de zelfrijzende bloem door. Vet 6 grote cupcakevormpjes in, bebloem ze en giet er het beslag in. Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Klop de room stijf met de poedersuiker en zet koel weg. Haal de cupcakes uit de oven, ontvorm ze en laat afkoelen op een rooster.
-
3
Snij de aardbeien in plakjes, spoel de aalbessen en blauwe bessen. Draai de cupcakes om: de breedste kant zit nu onderaan. Snij dan elke cupcake horizontaal in drie lagen.
-
4
Verdeel de confituur en het fruit tussen de lagen cake. Werk elk taartje af met slagroom en extra fruit. Garneer met wat citroenverbena.