Cloud eggs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de eieren en hou de dooiers apart. Klop het eiwit tot schuim, breng op smaak met peper en zout.
-
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 4 wolkachtige hoopjes van het eiwit en leg ze verspreid op de plaat. Maak een kuiltje in het midden. Bak de eiwithoopjes 4 à 5 minuten in de oven.
-
3
Haal de bakplaat uit de oven en leg in elk kuiltje een eidooier. Bak nog 2 minuten in de oven.
-
4
Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof en kruid met peper. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kerstomaatjes, halveer ze en kruid ze met peper en zout en gesnipperd basilicum.
-
5
Rooster de sneetjes toastbrood, leg op elke toast wat sla en een cloud egg. Serveer met de kerstomaatjes en gebakken spek.