Pasta van courgette met zalm
bereiding
-
1
Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij met de spirelli of mandoline in 'spaghettislierten'. Als je deze keukentools niet hebt, kun je ook plakjes van de courgettes maken met een dunschiller of kaasschaaf (in de lengte). Snijd deze vervolgens in lange dunne reepjes, wederom in de lengte.
-
2
Maak en marinade van de olijfolie, geperste knoflook, de rasp van de helft van de citroen en het sap van de hele citroen. Marineer hierin de courgetteslierten minimaal 15 minuten.
-
3
Voeg de gehalveerde tomaatjes, grof gehakte basilicum en zalmsnippers toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met geroosterd brood.
-
4
Kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht.
Tip