Recept

Pompoenschotel met gerookte kip en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook ze 6 à 8 minuten voor in gezouten kokend water, giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en bak ze lichtjes bruin in hete boter. Kruid ze met peper en zout en schep ze uit de pan.

  3. 3

    Spoel de courgettes, snij de beide uiteinden weg en snij ze overlangs in 4. Gril ze zonder vetstof in de grillpan.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en schud droog. Spoel de oregano, dep droog en pluk de blaadjes. Snij de gerookte kip in stukjes.

  5. 5

    Hussel de pompoenblokjes, champignons, courgettes, kip, spinazie en oregano door elkaar in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Giet er het sap van de gepelde tomaten over. Hak de tomaten zelf in stukjes en strooi die over de schotel. Verdeel er nog de ricotta over en laat 25 minuten bakken in de oven. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenschotel met gerookte kip en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!