Texmexbowl met gehakt en zoete aardappel
bereiding
-
1
Spoel en bereid de quinoa volgens de aanwijziging op de verpakking. Lepel in de kom.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snij 'm in blokjes. Leg op een blakplaat en besprenkel met olie. Meng de specerijen en strooi de helft over de aardappelblokjes. Rooster 15 à 20 minuten in de oven of tot ze zacht zijn. Lepel naast de quinoa in de kom.
-
3
Bak het gehakt rul in een pan. Voeg de bonen en de rest van de specerijenmix toe. Laat even doorwarmen.
-
4
Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Leg ze dakpansgewijs op het gehakt.
-
5
Spoel de maïs en lepel op de avocado.
-
6
Spoel de tomaatjes en halveer, leg ze mee in de kom. Werk af met een lepel zure room, gesnipperde lente-ui en koriander. Serveer met partjes limoen.