Recept

Texmexbowl met gehakt en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en bereid de quinoa volgens de aanwijziging op de verpakking. Lepel in de kom.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snij 'm in blokjes. Leg op een blakplaat en besprenkel met olie. Meng de specerijen en strooi de helft over de aardappelblokjes. Rooster 15 à 20 minuten in de oven of tot ze zacht zijn. Lepel naast de quinoa in de kom.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in een pan. Voeg de bonen en de rest van de specerijenmix toe. Laat even doorwarmen.

  4. 4

    Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Leg ze dakpansgewijs op het gehakt.

  5. 5

    Spoel de maïs en lepel op de avocado.

  6. 6

    Spoel de tomaatjes en halveer, leg ze mee in de kom. Werk af met een lepel zure room, gesnipperde lente-ui en koriander. Serveer met partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Texmexbowl met gehakt en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!