Bowl met visballetjes, rijst, wortel en een kruidenslaatje
bereiding
-
1
Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in linten. Meng de azijn, de suiker, de sesamolie en het zout en giet over de wortelen. Laat een halfuur tot een uur marineren.
-
2
Mix de visfilet met het citroengras, knoflook, sambal oelek, vissaus, rietsuiker, maïszetmeel en zout fijn in de blender. Vorm balletjes van het mengsel en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast. Stoom ze daarna in 3 minuten gaar.
-
3
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de verse kruiden en besprenkel met olie en sojasaus.
-
4
Doe de rijst in bowls met de visballetjes, werk af met wortellinten, het kruidenslaatje en bestrooi met lente-ui en pindanoten. Serveer met extra sojasaus.
-
5
Mag je geen suiker eten? Vervang de rietsuiker dan door kokosbloesemsuiker. Bekijk dan wel de juiste verhouding op de verpakking, want van kokosbloesemsuiker heb je veel minder nodig.
Tip