Bladerdeegtaartjes met lam en bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Maak de paddenstoelen schoon door ze af te borstelen of met een vod schoon te wrijven (leg ze vooral niet in water te weken). Hak ze fijn of snij ze in stukjes. Hak de sjalot fijn en hou hem opzij.
-
3
Rooster de noten lichtjes zonder olie in een grote antikleefpan en hou hem opzij.
-
4
Snij het vlees in kleine stukjes en bak ze op een hoog vuur aan in dezelfde pan, met 1 eetlepel olijfolie.
-
5
Haal het vlees uit de pan, giet 1 eetlepel olie in de pan en doe er de paddenstoelen en de sjalot bij. Laat 5 minuten fruiten op een matig vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de room, het vlees, de noten en de peterselie toe. Kruid naar smaak.
-
6
Verdeel over vier individuele ovenschaaltjes. Maak de boorden nat en plaats de vierkantjes bladerdeeg op de schaaltjes. Druk de randen goed aan en snij het overtollige deeg af. Smeer het deeg in met losgeklopt ei en maak met de mespunt een gaatje in het midden.
-
7
Laat 50 minuten bruinen in de oven en dien warm op met een salade.
Tip: je kunt de helft van het vlees ook vervangen door lamsniertjes.