Stoemp met ragout van bospaddenstoelen en worstjesvlees
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
-
2
Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de paddenstoelen, indien nodig, voorzichtig schoon. Bak de knoflook samen met de bospaddenstoelen goudbruin in een pannetje met olijfolie.
-
3
Knijp telkens een deeltje gehakt uit de worstjes, zo heb je snelle gehaktballetjes. Voeg de worstenballetjes bij de paddenstoelen in de pan. Kruid met wat peper, laat even meebakken en blus met sojasaus. Voeg de groentebouillon en de room toe en laat inkoken tot een mooie saus.
-
4
Giet de aardappelen af en meng er de melk en boter onder. Plet ze met een pureestamper tot een mooie stoemp en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Hak de bladpeterselie fijn.
-
5
Schep de stoemp op de borden en lepel er wat van de paddenstoelenragout bij. Werk af met verse bladpeterselie.