Recept

Knolselderstoemp met gebakken bospaddenstoelen en salie-botersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerlijke winterse stoemp... met een bijzonder sausje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knolselder schoon en wrijf ’m in met olijfolie. Kruid hem met peper en zout en wikkel ’m in aluminiumfolie. Boen de aardappelen schoon en verpak ze eveneens in folie. Pof zowel de knolselder als de aardappelen ongeveer 45 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de knolselder. Prik met een vork in de knolselder om te voelen of hij zacht is.

  2. 2

    Maak de bospaddenstoelen schoon. Ris de salieblaadjes van de steeltjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn.

  3. 3

    Haal de knolselder en de aardappelen uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en verwijder de schil. Stamp ze samen tot een stoemp en voeg 2 eetlepels boter en de melk toe. Kruid de stoemp met peper en zout.

  4. 4

    Doe 1 eetlepel boter in een steelpannetje en bak hierin de paddenstoelen, de knoflook en de salie aan. Voeg dan de rest van de boter toe en laat ze mooi lichtbruin kleuren.

  5. 5

    Schep de stoemp op de borden en lepel er de bospaddenstoelen en de salie-botersaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderstoemp met gebakken bospaddenstoelen en salie-botersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!